Spauda apie mus
UAB “Vilkenta” | Lietuvos Tautinis Paveldas
UAB “Vilkenta” Sertifikuota tautinio paveldo produktų gamintoja nuo 2014 metų
Vyndarių asociacija | Lietuviško vyno kelias „į laisvę“
Vyndarys Juozas Vilkenis yra vienas iš pirmų trijų licencijuotų vyndarių. Visas procesas yra ilgas, užtrunkantis keletą metų. Net turint nuosavas patalpas, reikia investuoti apie 200 tūkst. litų, kad galėtum gauti licenciją“, – sako Juozas Vilkenis
Gurmaniškos pramogos žemdirbių krašte – www.Kiduliai.lt
Rodos dar visai neseniai apie pienių vyną žinojome tik iš Lietuviškos estrados, o šiandien šis produktas garsina mūsų mažą miestelį. Vis daugiau turistų į Kidulius atvyksta pavilioti iš lūpų į lūpas sklindančios reklamos apie Pienių vyną.
Kidulių krašto vyno degustacija – www.Sakiaitic.lt
Ar galėjote įsivaizduoti, kad apdainuotas „Pienių vynas“ iš tiesų egzistuoja? Šis Kastyčio Kerbedžio apdainuotas gėrimas gimsta vyninėje „Vilkenta“! 10 vynų degustacijos metu galite paragauti ypatingo skonio vyno.
Vyno taurėje – Kidulių gamtos dovanos
„Vynas ne geriamas, o ragaujamas. Viena taurė per dieną – ne daugiau. Tokia šio gėrimo dienos norma. Ragauti vyną reiškia mėgautis gamtos dovanomis maloniai bendraujant“, – teigia vyndarys Juozas Vilkenis.
Lietuviško vyno gamintojas Juozas Vilkenis: „Vyną galima pagaminti net iš bulvės“
Ne tik Kastyčio Kerbedžio apdainuotą pienių vyną, bet ir vyną iš miško uogų, obuolių, net dilgėlių ir burokėlių gaminantis vyndarys Juozas Vilkenis įsitikinęs: pagaminti šį gėrimą galima ir iš bulvės.
Kidulių vyndarys gaminantis pienių vyną – www.Kiduliai.lt
„Dar būdamas trimetis pyplys įsikibdavau seneliui į skverną ir kaip mokėjau, taip padėjau gaminti vyną. Senelis sakydavęs turįs giminės vyndarystės tradicijų tęsėją“, – prisimena šešiasdešimtmetis vyndarys Juozas.
Kidulių krašto vynas džiugina ne vien kiduliečius – www.Kiduliai.lt
Prieš beveik dvejus metus Kiduliuose duris atvėrusi kavinė „Vilkenta“ yra ypatinga. Nors miestelis nedidelis, čia niekada netrūksta klientų, o kiekvienas iš jų žino, kad kavinėje galima paragauti vietinės gamybos vyno. Jį gamina kidulietis vyndarys…
Kidulių krašto vynas džiugina ne vien kiduliečius
Vynas tinkamas gerti jau po metų, tačiau galima ragauti ir jauno, pusės metų vyno. Į butelius jis pilstomas, pasak J. Vilkenio, kai reikia, kai jo trūksta realizacijai. Didžioji vyno dalis vis dėlto paliekama bręsti nerūdijančio plieno talpose.
„Kidulių vyno paslaptys“ – www.suris.eu
Juozas Vilkenis, šios kavinės ir vyno daryklos savininkas yra pasirengęs pakalbinti kiekvieną svečią ir jam papasakoti apie vyną. Čia mėgausitės įvairių rūšių, ypatingo skonio vynu ir susipažinsite su Juozo vyno filosofija.
Egzotiškų skonių toli ieškoti nebūtina – www.mususavaite.lt
Pristatydamas vynus degustacijai Juozas Vilkenis nustebino svečius pasirinktų žaliavų įvairove. Jis gamina vyną ne tik iš uogų, bet ir daržovių, netgi kavos, kai kurias rūšis skanina mėta ir imbieru. Visiškai naujas ir neregėtas gaminys – dilgėlių vynas.
Vasaros prisiminimų gurkšnis tamsiam žiemos vakarui, arba lietuviškos vyndarystės paslaptys
Istoriniai šaltiniai byloja, kad vyno gimtinė – dabartinė Gruzijos ir Armėnijos teritorija. Vyndario Juozo VILKENIO šeimoje jau penkios kartos gamina vyną, moka juo mėgautis ir puoselėja šią tradiciją. Vyno tradicijos Lietuvoje senos, siekia XIV–XV amžių.
Vyndarių asociacija | 2018m. jauno vyno šventės „Žalias vynas“ akimirkos ir apdovanojimai !
Paskutinį lapkričio šeštadienį Zyplių dvare įvyko Lietuvos vyndarių asociacijos organizuota jauno vyno šventė „Žalias vynas“. 3 vieta – Juozo Vilkenio Kidulių krašto vyšnių vynas (sausas) ir juodųjų serbentų vynas (p.sausas).
Pienių vyną gaminantis vyriškis: noriu įrodyti, kad Lietuvoje galiu išgyventi be paramos
Giminės tradicijas tęsiantis Juozas gamina tautinio paveldo ženklą turintį baltą pienių vyną, šešių rūšių uogų raudonąjį vyną, juodųjų serbentų raudonąjį vyną ir rožinį vyną su mėta.
Suvalkijos pievų vynas ir dainų skambesys
Po linksmybių vyksime ragauti dainose apdainuoto „Pienių vyno“, kuris pasirodo išties egzistuoja. Paragauti jo mus pakvies patys Šakių krašto vyndariai vyninėje „Vilkenta“, kurie supažindins su šio vyno istorija ir gamyba.
Vynas iš pašalusių obuolių įveiks vyną iš padžiūvusių vynuogių?
Kol kas pienių vynas gaminamas tik Kidulių krašte, Šakių rajone. Pats vyndarys J.Vilkenis pavasarį traukia iš laukų su pienių žiedų krepšiais. Teigiama, kad vienam vyno buteliui ranką reikia ištiesti prie 200 pienių žiedų.
Šakių rajono vyndario kelias iki vyno gamybos užtruko 19 metų
Prie pat Jurbarko, Kiduliuose (Šakių raj.), yra UAB „Vilkenta“. Kavinė-vyninė žinoma dėl Kidulių vyno, kurį gamina Juozas Vilkenis, „Vilkentos“ bedraturtis. Tačiau tapti legaliu ir teisėtu vyndariu užtruko maždaug 19 metų.
Vyndarystė – gamtos alsavimas ir sielos džiaugsmas
Lietingą lapkričio popietę Kiduliuose pro kavinės-vyninės „Vilkenta“ langus sklido smagus šurmulys. Sklandantis aromatas svaigino labiau negu ragaujamas vynas. Tądien paragauti net 19 rūšių vyno pakvietė vyndarys Juozas Vilkenis.
ZANAVYKŲ KRAŠTAS – DEGUSTACIJA, PRAMOGOS
VYNO DEGUSTACIJA KIDULIUOSE. Kurioje turėsime unikalią proga įsitikinti, jog apdainuotas „Pienių vynas“ išties egzistuoja. Taip pat galėsime skonio receptorius pamaloninti ir raudonuoju vynu, skanaudami sodraus skonio „Šešių uogų vyno“.
2017m. dalyvis – vynasirdesertai.lt
Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatas vyksta nuo 2010 m. Tai virėjų, konditerių ir someljė komandų varžybos, kurioms dalyviai pateikia specialiai sukurtą desertą ir tobulai prie jo priderintą vyną. Vynas: Kidulių krašto rožinis vynas su mėta.
Vilkenta – INVEGA
Suvalkiečio Vilkenio senelis greičiausiai net nesapnavo, kad jo gaminamas naminis vynas taps šeimos verslo pradžia – darbšti šeima pagal paveldėtą receptą gamina vyną, įrenginėja vyno gamybos cechą, degustacijos salę, o išalkusius gali pavaišinti savo kavinėje.
„Vilkenta“ kvietė į Jauno vyno šventę – www.Kiduliai.lt
Šeštadienio popietę kavinė-vyninė „Vilkenta“ kvietė į Jauno vyno šventę – 15 vynų degustaciją. Buvo pristatomas ne tik šių metų derlius, bet ir 3, 6, 10 ar net 14 metų brandinti vynai. Skonio receptoriams pamaloninti.
„Metų žvilgsnio“ nominacija –„Vilkentai“
Tarp devynių apdovanotųjų – ir UAB „Vilkenta“, kuriai apdovanojimas įteiktas už krašto garsinimą puoselėjant kulinarinį paveldą. 2006 m. jis jau žinojo, kad tolimesnis šeimos gyvenimas bus susijęs su vyno darymu ir jam degustuoti reikės kavinės.
Verslai pažinti Kidulių gamtos dovanas
Vynas ne geriamas, o ragaujamas. Vynas – ne svaiginimosi, o bendravimo priemonė. Pagal giminės tradiciją gaminamas Pienių vynas – gėrimas, garsinantis Juozo Vilkenio vardą visoje Lietuvoje. Pasak ekspertų, vynas visais vertinimo kriterijais ir parametrais atitinka aukščiausios kokybės vynų reikalavimus.