SŪRIAI

Vyno ir sūrio derinys turi papildyti arba pagerinti kiekvieno jų skonį. Raudonojo vyno taninai ir baltojo vyno pagrindą sudarančios rūgštys suteikia puikų įspūdį. Baltojo vyno jaunatviškos rūgštys atgaivins skonio receptorius, jei ragausite kreminį, minkštą sūrį. Ragaujant kietesnį, reikia parinkti šiek tiek tirštesnį vyną, nes skonių harmonijai pasiekti vien rūgšties nebepakanka. Todėl geriau tinka tirštesnis, brandintas statinėse baltasis vynas arba paprastas raudonasis. Kieto sūrio grūdėtumas ir jo stiprus skonis gali būti „įveiktas“ tik gaivinančio, tvirto, ąžuolo statinėse brandinto vyno taninų. Neužmirškite: derinant vyną ir sūrį svarbiausia, kad vieno skonis neužgožtų kito. Svarbu prisiminti vieną iš geriausių patarimų: jaunas, nebrandintas sūris derės su tokiu pačiu vynu.

Pienių
(p.saldus)

Svarainių
(p.saldus)

Rabarbarų
(p.saldus)

Rabarbarų
(p.sausas)

Juodųjų serbentų
(p.sausas)

Ar jau esate sulaukęs 20 metų? Pasirinkite: