Degustacijos

Atvykę į vyninę susipažinsite su vyndariu Juozu Vilkeniu ir jo šeimos istorija. Degustuosite vynus, kurių gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą ir siekia 1915 metus. Susipažinsite nuo Lietuvos tautinio paveldo sertifikuoto Pienių vyno iki naujausių receptūrų dilgėlių ir kitų vynų, kurie yra tapę prizininkais vynų čempionatuose. Vyndarys supažindins su gamybos procesu ir kitų vyndarių mitais, kuriuos jis paneigė savo atsidavimo, meilės šiam procesui ir užsispyrimo dėka.

J. Vilkenio vynas, pagamintas iš Kidulių gamtos dovanų – pienių, uogų, medaus ir žolelių, – tapo traukos centru, padedančiu į šį Lietuvos kampelį privilioti daugiau turistų.

Turistai pas Vilkenius ragauja ir perka krašto tradiciją, istoriją, legendą bei skonių, kvapų, emocijų gamą – ne vien vyną įprastąja prasme.

Pristatydamas kelias vyno rūšis žiūrovų teismui ir aiškindamas jų specifiką J. Vilkenis dažniausiai taip įsijaučia į vaidmenį, kad beveik išnyksta  ribos tarp vaizduojamojo ir esamojo laiko. Jis tiki, kad publikai būtent to ir reikia, kad pajaustų tuometinę didybę, kad suprastų vyndarystės tradicijos svarbą ir vertę, kad suvoktų vyno gėrimą kaip rafinuotą ritualą, o ne besaikį, žalingą įprotį.

Šis laikas Jus praturtins naujomis vertingomis žiniomis ir potyriais. Sužinosite, kad vynas yra ne svaiginimosi- o bendravimo priemonė.