VAISIAI IR DARŽOVĖS

Visų pirma, derinant vynus su daržovių patiekalais reiktų mąstyti apie visumą, o ne apie padrikas daržoves. Auksinė taisyklė (raudonas – su raudonais padažais, baltas – su baltais) padės išsisukti iš keblesnių situacijų. Kita vertus, kitas patarimas būtų su žaliomis daržovėmis (brokoliais, Briuselio kopūstais, ir pan.) gurkšnoti baltus, o su žieminėmis daržovėmis (bulvėmis, morkomis, pupelėmis) rinktis raudonus vynus.
Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei atskirai, tai rinkitės gaivius ir jaunus vynus, kaip šie mūsų rekomenduojami Rožinis vynas su mėta ir Juodųjų serbentų.

Rožinis su mėta
(p.saldus)

Juodųjų serbentų
(p.sausas)

Ar jau esate sulaukęs 20 metų? Pasirinkite: